EN
HABERLER

GELECEĞİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLERİ ATÖLYESİ’Nİ GERÇEKLEŞTİRDİK!

09.02.2024

AnkaraAKS ekibi ile ‘’Gelecek için Şimdi Yeniden Birlikte’’ diyerek Geleceğin Sürdürülebilir Kentleri Atölyesi’ni Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirdik.

Eğitim, öğretim ve uygulama odağında geliştirilen Geleceğin Sürdürülebilir Kentleri Atölyesi’nde, iki gün boyunca REV bursiyerleri ile sürdürülebilirlik hakkında interaktif çalışmalar gerçekleştirdik.

Atölye çalışması, farklı şehirlerden katılan bursiyerlerin alandaki bilgilerine katkıda bulunmak ve harekete geçirmek amacıyla; insan odaklı tasarım, kentsel-çevresel bilinç, yeşil beceriler ve sosyal konulara odaklanarak, Birleşmiş Milletler ‘in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatını ve Yeni Avrupa Bauhaus’unu ele almıştır.

Program içerisinde katılımcılar için Yeni Avrupa Bauhaus’unu sürdürülebilir, kapsayıcı ve estetik bir şekilde gündelik hayatımızın içerisine inşa etmeyi hedeflemekle birlikte;benimsenen 4 ilke ile program süresince faaliyetler gerçekleştirdik. Program sonunda bursiyerlerimiz, edindikleri kazanımlardan hareketle toplumsal faydayı ön planda tutarakkendi projelerini oluşturma ve sunma imkanı buldular.

Geleceğin Sürdürülebilir Kentleri Atölyesi videomuzu izlemek için tıklayınız.